Novim odlukama Stožera ublažene epidemiološke mjere

Stožer-civilne-zaštite-RH

Stožer civilne zaštite RH danas je donio 6 odluka koje se odnose na javna okupljanja, javni prijevoz, rad trgovina i trgovačkih centara, korištenje maski za lice i medicinskih maski te prelazak preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Novim odlukama ublažene su određene epidemiološke mjere za okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru te su ukinuti obvezno testiranje i covid potvrde za ulazak u prostore javno-pravnih tijela.

U Odluci koja se odnosi na okupljana ublažene su određene mjere kojima su ograničena okupljanja:

  • omogućava se okupljanje većeg broja osoba na otvorenim prostorima (100 umjesto 50 osoba),
  • omogućava se okupljanje većeg broja osoba u zatvorenim prostorima (50 umjesto 25 osoba), ublaženi su uvjeti za održavanje dopuštenih okupljanja na otvorenim i u zatvorenim prostorima koja se održavaju uz posjedovanje EU digitalnih COVID potvrda. Do sada su se mogla održavati samo uz suglasnost lokalnih stožera te od sutra ta suglasnost više neće biti potrebna.
  • za natjecanja koja se održavaju uz prisustvo gledatelja s EU digitalnim COVID potvrdama ukida se, odnosno smanjuje ograničenja maksimalnog broja gledatelja ( za natjecanja na otvorenom više neće biti ograničenja, a za natjecanja u zatvorenom omogućava se 50% popunjenosti tribina, umjesto 20%).

Od sutra prestaje važiti odluka kojom je uvedena sigurnosna mjere obveznog testiranja, odnosno obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 kao uvjeta za ulazak prostore javno-pravnih tijela. Isto tako, ukida se mjera obveznog testiranja za javne službe.

Kada je riječ o ustanovama socijalne skrbi i zdravstvenim ustanovama i dalje na snazi ostaje odluka o predočenju EU digitalnih COVID potvrda.

Od danas su na snazi blaže epidemiološke mjere u školama. U razredima maske više nisu obvezne, ali ostaju obvezne u zajedničkim prostorijama škole te u prijevozu. Učenici se i dalje trebaju samotestirati.

Nove odluke možete pročitati na linku.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content