Osigurane plaće za 20 pomoćnika u nastavi

Korak-prema-jednakosti

Danas je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Korak prema jednakosti 3“ kojim se sufinancira rad pomoćnika u nastavi u dvije osnovne škole kojima je Grad Gospić osnivač.

Ovaj projekt je prijavljen na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ faza V. Ukupna vrijednost projekta je 996.639,60 kn od čega se 90% sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak od 10% sufinancira Grad Gospić iz vlastitih sredstava.

Ovim projektom osigurava se zapošljavanje 20 pomoćnika u nastavi za 22 učenika s teškoćama u razvoju.

Svi pomoćnici u nastavi prije početka rada s učenicima s teškoćama moraju imati završeno osposobljavanje, stoga je Grad Gospić za 6 pomoćnika koji do sada nisu imali završeno osposobljavanje osigurao besplatnu edukaciju.

Razdoblje provedbe projekta započinje od raspisivanja natječaja za prijam pomoćnika u nastavi, a traje do 25. srpnja 2023. godine.

“Zahvaljujući ovom projektu naši učenici će dobiti potrebnu podršku kako bi postigli što bolje rezultate i uspješno se integrirali u razred.” – kazao je gradonačelnik Karlo Starčević.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content