Ukrajinski veleposlanik dr.sc. Vasyl Kyrylych u Gospiću

U

Veleposlanik Ukrajine dr. sc. Vasyl Kyrylych posjetio je danas Gospić s ciljem upoznavanja s radom prihvatnog centra u Gospiću te procesom prihvata i smještaja raseljenih osoba iz Ukrajine.

Radni sastanak sa dionicama uključenima u prihvat raseljenih osoba iz Ukrajine na području grada Gospića i Ličko-senjske županije održan je u prostorijama županije.

U ime Grada Gospića ukrajinskog veleposlanika pozdravila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša:

Ono što vam mogu reći je da je grad Gospić mali grad, ali kao što mi uvijek volimo naglasiti, stvarno velikog srca i nama je bilo iznimno drago i dalje nam je drago što onu dobrotu koju je jednom Ukrajina pokazala prema Hrvatskoj, kada je nama najviše trebalo, imamo priliku uzvratiti. Budite sigurni da su sve naše operativne službe i svi resursi Grada Gospića na raspolaganju svim vašim zemljacima iz Ukrajine i tako će ostati dok god bude trebalo“.

Na području Grada Gospića trenutno je smješteno 100 ukrajinskih prognanika u kolektivnom, hotelskom, smještaju te 15 osoba u privatnom smještaju.

Župan Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Brkljačić Orešković upoznali su veleposlanika sa procesom prihvata raseljenih osoba kao i trenutnim stanjem. Kroz Prihvatni centar u Gospiću prošlo je oko 600 osoba koje su smještene na području Ličko-senjske županije i Karlovačke županije (Motel Grabovac).

Veleposlanik Kyrylych se obratio svim prisutnima te izrazio zahvalnost i zadovoljstvo prijemom i tretmanom Ukrajinaca. Istaknuo je pravo značenje Uskrsa, zahvalnosti i obitelji, prisjećajući se početka rata, krvavog Uskrsa na Plitvicama te ratnih godina u RH.

Ispred svojih službi veleposlaniku su se obratili i načelnik Stožera CZ Grada Gospića Milan Mataija, voditelj prihvatnog centra u Gospiću i pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Josip Živković, pročelnik HGSS-Stanice Gospić Josip Brozičević, ravnatelj GDCK Gospić Vlado Brkljačić, ravnateljica Doma Zdravlja Gospić Dubravka Jakšetić, ravnateljica OB Gospić Sandra Čubelić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Martina Brmbolić, ravnatelj OŠ dr. Jure Turića Ivica Radošević i Pajo Brkljačić predsjednik Kluba branitelja ZNG 118. brigade HV Gospić.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content