Potpisan ugovor s MRRFEU: projektno-tehnička dokumentacija za Centar za zaštitu i spašavanje

IMG-20230620-WA0008

Danas je u uredu zamjenice gradonačelnika Grada Gospića potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Priprema projektno-tehničke dokumentacije  za izgradnju i opremanje Centra za zaštitu i spašavanje Grada Gospića“, koji će se financirati iz sredstava Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021. – 2026.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 107.289,80 eura, od čega je 96.560,82 eura bespovratnih sredstava.

U sklopu ovog projekta će se izraditi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje Centra za zaštitu i spašavanje Grada Gospića s ciljem sprječavanja i upravljanja rizicima povezanih s klimom, ne klimatskim prirodnim rizicima i rizicima povezanim s ljudskim aktivnostima, te unaprjeđenja kapaciteta operativnih snaga u sustavu civilne zaštite Grada Gospića.

Kako bi se osigurali kvalitetni infrastrukturni uvjeti za rad sustava civilne zaštite, koji će biti spreman odgovoriti na klimatske i neklimatske ugroze, potrebno je izgraditi i opremiti Centar za zaštitu i spašavanje Grada Gospića, a ovaj projekt predstavlja prvi i ključan korak za realizaciju toga cilja. Kroz planirani projekt osigurali bi se infrastrukturni uvjeti za smještaj JVP Gospić, kao i prostor za odlaganje opreme ostalih operativnih snaga gospićke civilne zaštite čime će se omogućiti brži izlazak na intervenciju prilikom pojave katastrofa. Ovaj projekt je pripremio stručni tim Grada Gospića, ovaj put u suradnji sa zapovjednikom JVP Gospić, Markom Popovićem, koji je pomogao sa stručnim savjetima.“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

„Javna vatrogasna postrojba Gospić, koja redovito prva izlazi na intervencije, smještena je u prostoru koji funkcionalno ne zadovoljava naše  potrebe, od nedostatka prostora u samoj zgradi, preko nedostatka prostora za vježbi i obuku vatrogasaca, do nedostatka prostora oko same zgrade.   Izgradnjom Centra za zaštitu i spašavanje Grada Gospića će se osigurati kvalitetni infrastrukturni uvjeti za rad sustava civilne zaštite čime će se značajno unaprijediti rad, kako nas vatrogasaca, tako i cjelokupnog sustava civilne zaštite. Zahvaljujem se Gradu Gospiću koji je prepoznao važnost i neophodnost ovakvog projekta koji će odgovarati standardima i potrebama suvremenog vatrogastava.“ – kazao je zapovjednik JVP Gospić Marko Popović.

Uzevši u obzir sve učestaliju pojavu klimatskih, kao i neklimatskih katastrofa, od ključne je važnosti na vrijeme provesti mjere za prilagodbu klimatskim promjenama te sprječavanje i upravljanje rizicima povezanim s klimom na čemu Grad Gospić kontinuirano radi.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content