logo_projekt

Korak prema jednakosti 2

Projektom „Korak prema jednakosti 2“, koji je Grad Gospić prijavio na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV., osigurana su sredstva za rad pomoćnika u nastavi s učenicima s teškoćama u školskoj godini 2021./2022.

Nakon provedene ocjene kvalitete projekta od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, projekt Grada Gospića je dobio maksimalnih 100 bodova te je 27. kolovoza 2021. godine donesena Odluka o financiranju.

Ukupna vrijednost projekta je 724.828,80 kn od čega Europska unija iz Europskog socijalnog Fonda financira 90 % ukupnih troškova, odnosno 652.345,92 kn, dok je udio sufinanciranja Grada 10%.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i integracije u odgojno-obrazovne procese za učenike s teškoćama s područja Gospića, osiguravanjem uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. 

 

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

22. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GOSPIĆA

6. lipnja 2023. godine održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospićana kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Odluka o donošenju VIII. izmjena i

Skip to content