Korak prema jednakosti 2

Projektom „Korak prema jednakosti 2“, koji je Grad Gospić prijavio na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV., osigurana su sredstva za rad pomoćnika u nastavi s učenicima s teškoćama u školskoj godini 2021./2022.

Nakon provedene ocjene kvalitete projekta od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, projekt Grada Gospića je dobio maksimalnih 100 bodova te je 27. kolovoza 2021. godine donesena Odluka o financiranju.

Ukupna vrijednost projekta je 724.828,80 kn od čega Europska unija iz Europskog socijalnog Fonda financira 90 % ukupnih troškova, odnosno 652.345,92 kn, dok je udio sufinanciranja Grada 10%.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i integracije u odgojno-obrazovne procese za učenike s teškoćama s područja Gospića, osiguravanjem uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. 

 

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content