Veterani 119. i 154. brigade HV-a posjetili Gospić

IMG-6f423a4181adb91e03b6d6abb0a44038-V

Veterani 119. i 154. brigade HV-a posjetili su Gospić te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima odali počast svim žrtvama, njihovim obiteljima te građanima čija su stradanja i odricanja tijekom Domovinskog rata doprinijela stvaranju hrvatske države.

U odavanju počasti pridružili su im se članovi klubova branitelja 118. brigade ZNG-a, 9. gardijske brigade Vukovi, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana-Marija Zdunić i ličko-senjski župan Ernest Petry.

Pripadnici brigada bili su s područja cijele Istre, a većinu svog ratnog puta proveli su na ličkom bojištu. Ovom prilikom predstavnici veteranske udruge Klub 119. brigade HV i UHBDR-154. brigade HV uručili su monografije o svojim brigadama zamjenici gradonačelnika i županu.

Na zajedničkom prijemu u Ličko-senjskoj županiji predsjednik udruge Roberto Fabris i urednik monografije Davor Gregorović predstavili su monografiju “119. brigada HV u Domovinskom ratu 1991. – 1995.“.

Urednik monografije umirovljeni brigadir HV Davor Gregorović istaknuo je kako su ovim istraživanjem zabilježili, opisali i objasnili povijesne trenutke u životu pripadnika 119. brigade HV-a tijekom Domovinskog rata.

U izaslanstvu brigade bio je i umirovljeni pukovnik HV Mirko Vuković, koji se kao ratni zapovjednik 119. brigadi HV priključio u studenom 1994. godine.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content