PRŠI – Razvoj mreže širokopojasnog pristupa internetu

post5

Kako bi se pospješilo djelovanje širokopojasnog Interneta Gradu Gospiću kao nositelju projekta, uz Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu, odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 75 milijuna kuna za provedbu projekta.

Ova sredstava odnose se na razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu za područje Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera (PRŠI) ukupno vrijednog 98 milijuna kuna.

Implementacijom projekta svako selo i zaselak na ovim područjima Like imat će pristup internetskoj mreži velike brzine.

To je jedan od financijski najvrjednijih projekata financiranih sredstvima EU koji će se realizirati na ličkom područjupa će Gospić ujedno biti prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu ovakvog projekta.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević potpisao je Ugovor o projektiranju i građenju širokopojasne mreže Gospića, Otočca i Općine Plitvička Jezera s izvođačem radova, tvrtkom „UNIS Telekomunikacije“ d.d. Mostar.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

HEP- OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića  da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Budačka

Skip to content