Sretni mališani

sretni_malisani_sm

Projekt „Sretni mališani“ prijavljen je na poziv Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ broj poziva: UP.02.2.2.16, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Nakon provedene ocjene  kvalitete ministar Josip Alardović donio je je Odluku o financiranju projekta kojom su Gradu Gospiću i partnerima Dječjim vrtiću Pahuljica i Općini Perušić odobrena sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.005.888,52 kn, uz stopu vlastitog financiranja od 0%.

Cilj projekta je doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima s područja Gospića, uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz unaprjeđenje usluga produljenog radnog vremena Dječjeg vrtića Pahuljica s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji. Kroz pružanje usluga produljenog boravka, za uzdržavane članove obitelji (djecu), neuzdržavani članovi obitelji neće morati napustiti zaposlenje ili tržište rada kako bi se brinuli o njima, te se na taj način neizravno doprinosi razvoju gospodarstva kako lokalne tako i šire društvene zajednice.

Projektom se omogućuje produljeni rad Dječjeg vrtića Pahuljica u područnim vrtićima Gospić (2 grupe po 4 sata dnevno) i Perušić (1 grupa po 4 sata dnevno). Kako bi se djeci koja će biti korisnici produljenog boravka osigurala kvalitetna usluga, bit će zaposlena 3 odgojitelja, stručni suradnik – psiholog, 2 kuharice, 2 spremačice i voditelj/ica projekta. Kako bi djeca vrijeme u produljenom boravku maksimalno iskoristila za razvoj novih vještina i kreativnosti, bit će razvijena tri posebna programa koje će se u produljenom boravku provoditi (program engleskog jezika, glazbeni program i sportski program). Osoblje koje će biti zaposleno za rad u produljenom boravku sudjelovat će na edukacijama usmjerenima na jačanje stručnih kompetencija.

Izravnu korist od provedbe projekta imat će uključena djeca, njihovi uzdržavatelji i osoblje vrtića. Kroz projekt će se omogućiti pružanje socijalnih usluga od strane lokalnih pružatelja usluga koji omogućuju bolju ravnotežu između radnih obveza i obitelji s uzdržavanim članovima.

Sretni mališani

Više

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content