Gradu Gospiću petica i priznanje za proračunsku transparentnost

Screenshot_20220711-222022_Chrome

Grad Gospić ponovno je dobitnik najviše ocjene (5) za proračunsku transparentnost i time se već četvrtu godinu za redom svrstava među najtransparentnije gradove u Hrvatskoj.

Institut za javne financije predstavio je rezultate osmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih regionalnih/lokalnih jedinica. Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio interaktivnu kartu interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama.

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti regionalnih/lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.

Detaljna analiza istraživanja objavljena je u Osvrtu Instituta za javne financije Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2021. – travanj 2022. 

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content