Održana edukacija za iznajmljivače

IMG-20231122-WA0007

Turistička zajednica grada Gospića prepoznala je važnost organizacije dodatnih edukacija za sve dionike koji se bave turizmom ili to žele, a posebno za iznajmljivače privatnog smještaja.

Stoga je danas u KIC-u Gospić održana besplatna edukacija za iznajmljivače pod nazivom „Uspješno vodite privatni smještaj u 2024.“.

Direktorica Turističke zajednice grada Gospića Maja Strilić i zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša pozdravile su 50-ak zainteresiranih iznajmljivača koji su pratili edukaciju.

Direktorica Maja Strilić istaknula je kako grad Gospić kao destinacija turistički raste i razvija se, a nastavlja se i trend rasta dolazaka, broja noćenja i zadržavanja gostiju. Tome u prilog govore i brojke iz e-Visitora koje kažu da je od siječnja do danas ostvareno 45.418 noćenja, što je za 18% više od 2022. godine. Koliko su iznajmljivači bitni govori podatak da je čak 49% noćenja ostvareno upravo u objektima u domaćinstvu.

Na području grada registrirano je 187 smještajnih objekata sa ukupno 1.273 kreveta. Broj registriranih smještajnih objekata raste svake godine pa vjerujem da će pokazatelji u budućnosti biti još veći.“, istaknula je direktorica Maja Strilić.

Grad Gospić puno ulaže u projekte koji doprinose razvoju turističke infrastrukture, ali i osmišljavanju turističkih sadržaja i manifestacija naglasila je zamjenica Kristina Prša te je najavila nastavak dosadašnje politike razvoja gospodarstva u kojemu je turizam strateška grana razvoja.

Obzirom na sve veću potražnju za smještajem u našem gradu želja nam je potaknuti sve dionike u turizmu, a posebno iznajmljivače i one koji to misle postati, da rade na postizanju veće kvalitete smještaja i pružanja najbolje usluge svojom gostima. Turistička ponuda je raznolika i konkurentna, a gosti su svake godine sve zahtjevniji. Upravo je cilj ove edukacije informirati o trendovima i naučiti kako osigurati uspješniju i kvalitetniju turističku sezonu.“, dodala je zamjenica Kristina Prša.

O administrativnom poslovanju, usklađivanju cjenika iznajmljivača i online rezervacijskih platformi, pripremama za sezonu te praktičnim savjetima govorila je Ana Klancir iz Epic Advice-a. Istaknute su važnosti promocije i upravljana kanalima oglašavanja, kao i potreba redovite analize tržišta i praćenja trendova.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

37. sjednica Gradskog vijeća

REPUBLIKA HRVATSKALIČKO-SENJSKA ŽUPANIJAGRAD GOSPIĆGRADSKO VIJEĆEKLASA: 024-01/24-01/12URBROJ: 2125-1-01-24-01Gospić, 10. srpnja 2024. godine   Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09,

Skip to content