Savjetovanje s javnošću o nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027.

SRUP

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU

o nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027.

Na temelju članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN broj 25/13, 85/15, 69/22), Grad Gospić otvara savjetovanje s javnošću o nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027. (u daljnjem tekstu: Strategija).

Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s nacrtom Strategije te prikupljanje mišljenja, primjedbi, prijedloga i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Strategija razvoja Urbanog područja Gospić planski je dokument politike regionalnog razvoja kojim se utvrđuju ciljevi i prioriteti razvoja Urbanog područja unutar programskog razdoblja 2021. -2023. Urbano područje Gospić čine Grad Gospić, Općina Perušić i Općina Udbina. Grad središte Urbanog područja je Grad Gospić, ujedno i nositelj izrade Strategije.

Strategija predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma, odnosno sredstava iz mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja, a čija je svrha unaprijediti funkcionalnu integraciju gradova središta urbanih područja s njihovom urbanom okolinom.

Cilj Strategije je utvrđivanje zajedničkih smjerova razvoja Urbanog područja Gospić, predlaganje zajedničkih pravaca djelovanja te olakšavanje provedbe zajedničkih projekata od strateške važnosti za urbano područje.

Pozivamo sve zainteresirane da svoje primjedbe, prijedloge i komentare na predloženi nacrt Strategije, dostave isključivo na priloženom obrascu sudjelovanja u savjetovanju s javnošću na adresu e-pošte: nina.baburic@gospic.hr

Savjetovanje traje od 14. srpnja 2023. godine do 14. kolovoza 2023. godine u 12.00 sati.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi, komentari i primjedbe biti će javno dostupni na mrežnoj stranici Grada Gospića. Ukoliko ne želite da Vaš prijedlog, komentar ili primjedba bude javno objavljen, molimo Vas da to jasno istaknete pri dostavi obrasca.

Po provedenom savjetovanju izradit će se i objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju.

Nacrt Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027.

Akcijski plan UP Gospić

OBRAZAC ZA SUDJELOVANJE U SAVJETOVANJU S JAVNOŠĆU

Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću o nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027. možete pogledati OVDJE.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content