Povijesni dan za pickleball u Hrvatskoj – Igrači iz SAD-a i Hrvatske okupili su se u Gospiću

20231013174914_IMG_5461

Pickleball Club Nikola Tesla Croatia je jučer ugostio sedam igrača iz Sjedinjenih Američkih Država i igrače iz Hrvatske na pickleball događaju u Gradskoj športskoj dvorani u Gospiću. Ovaj povijesni susret ljubitelja ovog rastućeg sporta započeo je s prezentacijskom igrom, koju su odigrala tri igrača iz SAD-a i Ivan Milašinović, prvi osvajač medalje u Hrvatskoj.

Pickleball, relativno novi sport, brzo osvaja srca igrača diljem svijeta svojom jednostavnošću i zaraznom zabavom. Iako je u Hrvatskoj još uvijek u procesu popularizacije, događaji poput ovog pomažu u širenju svijesti o ovom sportu i povezivanju igrača iz različitih dijelova svijeta.

Prezentacijska igra bila je spektakularan početak događaja, gdje su SAD-ovi igrači i Ivan Milašinović pokazali svoje vještine i strast prema pickleballu. Oduševljenoj publici prikazali su način igranja, okretnost i taktiku koje su potrebne za uspješno igranje ovog sporta.

Nakon zanimljive prezentacijske igre, igrači su se rasporedili na četiri terena unutar športske dvorane. Pod budnim okom profesionalnih trenera iz SAD-a, igrači su se izmjenjivali i učili sve tajne pickleballa. Treneri su pažljivo objašnjavali strategiju, tehnike i pravila igre, što je igračima omogućilo da unaprijede svoje sposobnosti i uživaju u svakom trenutku na terenu.

Događaj nije bio samo sportski. Pickleball club Nikola Tesla Croatia uz financijsku pomoć Agro Tena i u suradnji s lokalnim proizvođačima OPG Miškulin, Sirana Runolist, Sirana Vedrine i Mesnica Marija priredili su posebnu prezentaciju domaćih proizvoda. Posjetitelji su imali priliku uživati u dvorištu suvenirnice “Zera” u okusima Like, uključujući domaći sir, mesne delikatese i mnoge druge delicije. Ova gastronomska poslastica dala je poseban dodir događaju, omogućujući igračima i posjetiteljima da se opuste i uživaju u prijateljskom druženju nakon natjecanja.

Ovaj pickleball događaj prilika je za međunarodnu razmjenu iskustava i promociju lokalnih proizvoda. Pickleball Club Nikola Tesla Croatia nastavlja graditi mostove između različitih zemalja  i doprinositi zajedničkom rastu ovog dinamičnog sporta u Hrvatskoj. Sigurni smo da će se ovakvi događaji i dalje nastaviti, donoseći više uzbuđenja, prijateljstava i sportsko-turističkih trenutaka u srcima ljubitelja pickleballa.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content