Rekonstrukcija šumskih prometnica u šumskom kompleksu „Zapadni dio uz jezero Kruščica“

šumska-cesta

Rekonstrukcija šumskih prometnica u šumskom kompleksu „Zapadni dio uz jezero Kruščica“ projekt je koji je Grad Gospić prijavio na natječaj iz podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tip operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupni iznos prihvatljivog ulaganja iznosi 4.071.008,65 kn, uz 100% financiranje Europske unije iz Programa ruralnog razvoja.
Ovim će se projektom rekonstruirati postojeća šumska cesta, koja u sadašnjem obliku i sadašnjem stanju ne zadovoljava propisane tehničke uvjete za šumske ceste. Također će se povećati razina protupožarne zaštite, racionalizirati troškovi šumarskih radova (uzgajanja, zaštite, uređivanja i dr.), omogućiti lakši pristup lovištu, a predmetna prometnica bi imala i naglašenu turističku, rekreativnu te ostale općekorisne funkcije.

Šumska cesta Podjelar – Vaganac

Više

Potpisan ugovor za Projekt rekonstrukcije ceste na relaciji Vaganac – Kruščica

Više

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

HEP- OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića  da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Budačka

Skip to content