Utorak, Lipanj 27, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Obilježen Međunarodni dan obitelji

dan obitelji_8

17. svibnja 2017. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je već tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.

Crteže su crtala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića. Navedenom su prisustvovali predstavnici Grada Gospića i Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčevića“.

Osnovne škole s područja Grada Gospića su samostalno obilježile navedeni dan prigodnim programom u prostorijama škola.  

dan obitelji_1 dan obitelji_2 dan obitelji_3 dan obitelji_4 dan obitelji_5 dan obitelji_7 dan obitelji_9 dan obitelji_10 dan obitelji_11 dan obitelji_12 dan obitelji_13

 

Međunarodni dan obitelji

mdo

15. svibnja 2017. godine (ponedjeljak) s početkom u 11,00 sati povodom Međunarodnog dana obitelji održat će se već tradicionalno crtanje kredama na šetalištu u Ulici Vile Velebita u Gospiću.

U navedenom će sudjelovati djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole „dr. Jure Turića“ iz Gospića.

Pozivamo Vas da se pridružite obilježavanju navedenog.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika navedeno će biti odgođeno.

Osnovne škole s područja Grada Gospića će samostalno obilježiti navedeni Dan prigodnim programom u prostorijama škola.  

Crtanje kredama povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji koje se je trebalo održati 15. svibnja 2017. godine na šetalištu u Ulici Vile Velebita u Gospiću odgađa se zbog loših vremenskih uvjeta. 

 

Novi termin crtanja je od 17. svibnja (srijeda) 2017. godine
u vremenskom periodu od 11,00-13,00 sati.

   

Dodijeljena sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

mgpu

I Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prepoznalo je važnost projekta Rekonstrukcije gradske tržnice u Gospiću, tako je danas u prostorijama Ličko-senjske županije, sukladno Javnom pozivu za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva za 2017. godinu, dodijeljena Odluka o sufinanciranju.

Gradonačelnik Petar Krmpotić se zahvalio u ime svih gradova i općina kojima je dodijeljeno sufinanciranje, te pozdravio inicijativu Ministarstva kojom se kroz ovakve projekte potiče revitalizacija manje razvijenih područja, podižu komunalni standardi i jača gospodarska aktivnost kroz povećanje zapošljivosti lokalnog stanovništva.

 

   

Grad Gospić prijavio projekt uređenja šume Jasikovac

jasikovac idejno_Large

Grad Gospić podnositelj je projektnog prijedloga „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“. Ukupna vrijednost projekta je 2.920.128,70 kuna, a planirano trajanje provedbe 18 mjeseci. Predviđeni početak projektnih aktivnosti je rujan 2017., pri čemu će se njihova provedba sufinancirati sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Osnovni cilj projekta jest doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini putem povećanja privlačnosti, očuvanja bioraznolikosti te uspostave adekvatnog modela upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine šuma Jasikovac u sklopu ekološke mreže NATURA 2000.

Na projektu će sudjelovati tri partnera koja će svojim iskustvom i stručnošću doprinijeti uspješnoj realizaciji projektnih aktivnosti:

  • Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Gospić (HGSS Stanica Gospić)
  • Lička ekološka akcija (LEA)
  • Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Ličko-senjske županije (JU za zaštitu i očuvanje prirode LSŽ)

Kroz projekt planirano je čišćenje šume, održavanje postojećih i izgradnja novih staza za posjetitelje, duž glavne staze postavljanje solarne rasvjete i klupa, vidikovac za promatranje ptica, dječje igralište, fitness vježbalište, umjetna stijena za penjanje, boćalište, sjenice za odmor, poligon za istrčavanje pasa, pametne klupe s pristupom internetu. Predviđeno je i uređenje postojećeg amfiteatra, odnosno pozornice koja je namijenjena za održavanje raznih manifestacija.
Također, u sklopu projekta planirane su brojne edukativne radionice za djecu i odrasle koje će provoditi partneri na projektu HGSS i LEA.

   

Zelena čistka

Poštovane sugrađanke i sugrađani, 

Grad Gospić, gradske ustanove i ekološka udruga „LEA“ i ove godine će se uključit  u najveću ekološku kampanji u Hrvatskoj 

Zelena čistka“.

Ove godine u subotu 22. travnja sudionici kampanje provest će čišćenje obale rijeke Novčice.

Okupljanje je zakazano od 9 sati u dvorištu Učeničkog doma.

Pozivamo Vas da nam se pridružite.

GRAD GOSPIĆ

   

Milijun kuna za projekt tržnice Gospić kroz Program Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova

trznicasredstva-640x460

Danas je u Vinkovcima između Grada Gospića i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU  potpisan ugovor o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu. Bespovratna sredstva u iznosu od milijun kuna dobio je Grad Gospić za projekt „Rekonstrukcije gradske tržnice Gospić“, koji je ocijenjen kvalitetnim za sufinanciranje, budući doprinosi znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji područja i stvara preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj.

Da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU prepoznalo brojne opravdanosti ovoga projekta  govori i činjenica da je ukupno za rekonstrukciju gradske tržnice sufinancirano gotovo dva milijuna kuna, čega je krajnji cilj razvoj malog gospodarstva, ekološki prihvatljive prerađivačke industrije, poljoprivrede i turizma.

Ove će godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financirati 134 projekta vrijednih 45 milijuna kuna. Ovim programom podržava se razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

   

Stranica 3 od 80

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting