Petak, Prosinac 15, 2017

POU-GOSPIĆ

rasplesani boi_za_web

GRAD GOSPIĆ

Prosinac konani_Medium

Grad Gospić

JAVNI POZIV Zimski sajam u Gospiću

JAVNI POZIV

za sudjelovanje na manifestaciji „Zimski sajam u Gospiću“

s posebnim zadovoljstvom Grad Gospić najavljuje organizaciju javne manifestacije „Zimski sajam u Gospiću“ koja će se održati 22. i 23. prosinca 2017. godine na lokaciji: Park pokraj Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“u Gospiću (križanje ulica Dr. Franje Tuđmana i 30. svibnja 1990.).

Cilj manifestacije je obogatiti turističku ponudu Gospića u zimsko vrijeme te osigurati raznovrsnu ugostiteljsku ponudu jela i pića, te prigodnu prodaju na štandovima. Pozivamo sve zainteresirane tvrtke, obrte, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i zadruge da podnesu svoje ponude za sudjelovanjem na ovoj manifestaciji.

Obvezno radno vrijeme u petak 22.12.2017 je od 18,00 sati do 21,00 sat, subota od 17,00 do 21,00 sat, a ponuditelji mogu po vlastitoj odluci i duže raditi.

Organizator besplatno osigurava štandove i njihove lokacije, te priključenje na mjesto električne energije.

Ugostitelj osigurava pokretnu ugostiteljsku opremu. Dozvoljava se postavljanje setova za konzumaciju hrane i pića (stolovi, klupe i slično), i druge odgovarajuće pokretne opreme.

Ponude za prijavu trebaju sadržavati:

-Naziv ponuđača sa kontakt podacima;

-Dokaz o upisu djelatnosti koja je predmet ponude;

-Opis ponude

Pisane ponude sa svim prilozima se podnose poštom na adresu Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić ili osobno na istu adresu radnim danom od 7:00 do 15:00 sati, s naznakom za «Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji „Zimski sajam u Gospiću“

Rok za podnošenje ponuda je 04. prosinca 2017. godine.

Postupak otvaranja ponuda provodi se bez javnog otvaranja pristiglih ponuda, a dodatne informacije mogu se dobiti elektronskim putem na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Odabrani ponuđači dužni su prije početka obavljanja djelatnosti ishodovati posebna odobrenja nadležnih tijela.

GRADONAČELNIK

Karlo Starčević

PRIJAVNICU PREZETI OVDJE

 

46 radnika potpisalo Ugovore o radu na javnim radovima zaštite od požara i bujičnih poplava

U Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori između gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i radnika na javnim radovima zaštite od požara i bujičnih poplava. Ovo je za Grad Gospić vrlo važan program iz razloga što će poslove dobiti ukupno 46 nezaposlenih osoba, njih 35 u JVP Gospić i njih 11 u DVD Pazarište na vrijeme od 6 mjeseci. Programom su obuhvaćeni poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujičnih poplava te zaštita okoliša. Nakon što su potpisani svi ugovori gradonačelnik je radnicima poželio uspješan rad na novim poslovima.

DSCN0918

   

Grad Gospić ostaje na čelu provedbe projekta izgradnje spomen-obilježja na Ljubovu

23. studenoga 2017. godine u Kabinetu župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića održan je sastanak na temu izgradnje  spomen-obilježja na Ljubovu poginulim pripadnicima hrvatske vojske i policije u operaciji „Oluja“ gdje je župan apsolutno neutemeljeno i neosnovano inicirao da ovaj projekt preuzme Ličko-senjska županija.

Stoga ovim putem želimo javnost informirati o čemu se zapravo radi.

Opširnije: Grad Gospić ostaje na čelu provedbe projekta izgradnje spomen-obilježja na Ljubovu

   

Stvarni razlog razrješenja zapovjednika JVP Gospić

Uslijed neprimjerenih glasina koje kruže gradom vezano za razrješenje zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena, želimo izvijestiti javnost o stvarnim razlozima razrješenja s ciljem da se prekine manipulirati javnim mnijenjem iznoseći laži i neistine.

Naime, Grad Gospić je  dobio dopis od inspekcije za Javno vatrogastvo u kojem je naloženo gradonačelniku Grada Gospića da mora smijeniti tadašnjeg zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena iz razloga što je na to mjesto nezakonito imenovan.

U obrazloženju dopisa je navedeno da g. Došen nije imao potrebnu stručnu spremu da bi postao zapovjednikom,  niti je udovoljeno uvjetima iz natječaja koji je objavljen u skladu sa Zakonom o vatrogastvu. Bivša tijela Grada su g. Željka Došena nezakonito imenovala, te se sadašnjem gradonačelniku nalaže da u roku od 60 dana raspiše natječaj, te imenuje novog zapovjednika i zamjenika zapovjednika JVP Gospić.

Stoga, još jednom naglašavamo, gradonačelnik nije samovoljno razriješio g. Došena, već po nalogu inspekcijske službe, a sve  u skladu sa Zakonom o vatrogastvu što se jasno iščitava iz dokumenta kojeg dostavljamo u privitku.

 

PREUZMITE DOKUMENT

   

Grad Gospić potiče zapošljivost nezaposlenih građana

ESF

„Odškrinimo vrata zapošljavanju“ naziv je projekta kojim se Grad Gospić prijavio na javni poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih osoba“ kojeg je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt traje 24 mjeseca unutar kojih će se za 30 nezaposlenih osoba, pripadnika marginaliziranih skupina, kroz verificirane programe obrazovanja odraslih osigurati nova stručna znanja i vještine s ciljem povećanja njihove zapošljivosti.

Vrijednost projekta iznosi 478.758,40 kn i financiran je 100 % iz Europskog socijalnog fonda.

Nezaposleni pripadnici ciljnih skupina birat će edukaciju između 4 verificirana programa obrazovanja koji je najpovoljniji njihovim interesima i sposobnostima. Plan je da programi obrazovanja budu organizirani za biciklističke vodiče, dadilje, proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja, voditelje poljoprivredno-turističkih imanja i slične programe sukladno potrebama i zahtjevima tržišta rada na području Gospića.

Partner na provedbi projekta je Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ koje će osiguravat stručno-iskustvenu pomoć u provedbi obrazovanja odraslih.

   

Grad Gospić unaprjeđuje poslovne procese

Među prvima u nizu od poboljšanja poslovnih procesa koje Grad Gospić uvodi je e-račun. Naime, u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta prijavio se na natječaj iz Programa CEF-TC-2017-3 elnvoicing, kojim se financira unaprjeđenje, širenje i korištenje eRačuna čije korištenje postaje obvezno od 2018. godine u postupcima javne nabave.

Trajanje projekta pod nazivom „In-LoRe“ je godinu dana. Europska komisija će sufinancirati 75% prihvatljivih troškova iz Programa „Instrument za povezivanje Europe“ (CEF).

Cilj je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom „eRačun za državu“. Projekt je sukladan sa Strategijom razvoja Grada Gospića unutar koje je jedna od aktivnosti „Informatizacija Gradske uprave“.

Ukoliko projektna prijava bude uspješna u postupku procjene od strane Izvršne agencije za inovacije i mreže kvalitete, potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bilo bi u travnju iduće godine.

   

Stranica 3 od 102

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting