Petak, Svibanj 25, 2018

Grad Gospić

Gospiću obilježen Dan sjećanja na poginule specijalce, pripadnike Ajkula

dan sjecanja

U Gospiću je obilježen Dan sjećanja na poginule pripadnike Specijalne jedinice policije iz Rijeke „Ajkula“  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen biste  prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i  Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Počast poginulima pripadnicima Specijalne jedinice policije “Ajkula“, odali su djeca i obitelji poginulih specijalaca pripadnika „Ajkula“, predstavnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan,  te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

Prisutnima se  obratio predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ Perica Prpić, koji je pozvao prisutne da zajedno dostojanstveno obilježe Dan sjećanja, kako Domovinski rat i žrtva koja je podnesena ne bi bila prepuštena zaboravu. 

Riječi molitve za poginule specijalce  izrekao je policijski kapelan Kapelanije Sveti hrvatski mučenici vlč. Ivan Blaževac. 

 

Nastavljaju se radovi na kanalizacijskom sustavu

bilajska

Nastavljaju se radovi na dogradnji kolektorske mreže i kanalizacijskog sustava u Gospiću, ovoga puta u Bilajskoj ulici. Zaključeno je to  potpisivanjem Ugovora između direktora poduzeća „Komunalac“ Milana Devčića i prvog čovjeka zagrebačke tvrtke „Pionir“ Ranka Predovića.

Projekt se odnosi na  izgradnju novog kanalizacijskog sustava na području djela naselja grada Gospića (Bilajska ulica, Lipovska, Ribnička, Crikvenička i Riječka). Ovim projektom je obuhvaćena i postojeća Industrijska zona Istok grada Gospića, što svakako ima i gospodarski značaj, pošto će to omogućiti dolazak novih investitora u grad Gospić.

Potpisivanje ovoga Ugovora pozdravio je i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić istaknuvši kako je ovo projekt za opće dobro.  Ovo je slijedeća faza u projektu izgradnje kanalizacijske mreže. Vjerujem da će se ovaj projekt odraditi po pravilima struke. Bilajska ulica je u zadnje vrijeme vrlo prometna i tu ćemo postaviti prometnu regulaciju. Vrijednost investicije je 10 milijuna kuna. Zahvaljujem se i Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama koje također sudjeluju u ovom projektu, kazao je gradonačelnik Krmpotić zamolivši građane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja radova.

Što će ovaj Ugovor značiti za građane Gospića pojasnio je direktor Komunalca Devčić. Da nije bilo jedne potpuno neosnovane žalbe u postupku natječaja ovaj je posao već mogao biti završen. Unatrag nekoliko godina u Gospiću je izgrađeno oko 20 km kanalizacijske mreže, a ovo je samo nastavak tog ogromnog projekta. Naredne godine planiramo nastaviti s ovim poslom u Budačkoj ulici. Podsjećam da smo prije nepuna dva mjeseca pustili u rad pročistač otpadnih voda pa na taj način primjenjujemo najviše EU-standarde i znatno smo smanjili onečišćenje okoliša. U ovoj fazi radovi će obuhvatiti područje od zgrade na Čardaku do benzinske crpke INA-e. Radovi ti trebali završiti do početka lipnja sljedeće godine, rekao je direktor Komunalca Milan Devčić. 

 

   

Projektna prijava za osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama

Gradimo Obrazovanje S Pravom Inkluzijom – prevladajmo teškoĆe“ naziv je pod kojim se Grad Gospić prijavio na poziv UP.03.2.1.01 – „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, kojeg je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta iz sredstva Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.

Projektni prijedlog je ukupne vrijednosti 911.490,30 kuna, a Grad Gospić sufinancira 8 % vrijednosti projekta. Partneri u projektu su osnovnoškolsko odgojno-obrazovne ustanove kojima je Grad Gospić osnivač OŠ dr. Jure Turića iz Gospića, OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarište-Klanac, koje su iskazale potrebu za osiguravanjem pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama.

Projekt će doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i inkluzije za 23 učenika s teškoćama u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Gospića, kroz zapošljavanje 23 pomoćnika u nastavi. Zaposleni pomoćnici će proći program uvođenja u rad kako bi stekli potrebne kompetencije za svakodnevni rad s učenicima s teškoćama. Navedeno će doprinijeti poboljšanju obrazovnih postignuća učenika s teškoćama, pospješiti socijalizaciju sa vršnjacima i poboljšati emocionalno funkcioniranje.

Ukoliko projektna prijava Grada Gospića bude uspješna u postupku procjene kvalitete prema indikativnom rasporedu potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava biti će koncem listopada.

   

dan pobjede

Drage Gospićanke i Gospićani!
Dragi hrvatski branitelji!

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavljamo u čast stvaranja hrvatske države nastale u domovinskom ratu, u kojem su hrvatski branitelji zahvaljujući svojoj požrtvovnosti i domoljublju izvojevali veličanstvenu pobjedu.

5. kolovoza prije 20 godina na kninskoj tvrđavi pobjedonosno je zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

Zbog toga smo danas toliko ponosni na te trenutke i zahvalni na žrtvi naših branitelja, bez kojih sve to ne bi bilo moguće. Neka im je vječna hvala!

Drage sugrađanke i sugrađani, čestitam vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik
Petar Krmpotić, dipl. politolog

   

Obilježavanje 20. godišnjice VRO "OLUJA"

oluja

   

Podjela pohvalnica najboljim učenicima i studentima povodom Dana Grada Gospića

pohvalnice 2015

20. srpnja 2015. godine s početkom u 12:00 sati u dvorani Kulturno Informativnog Centra Gospić, javnoj ustanovi za kulturu upriličena je svečana Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima na području grada Gospića. Nagrađeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola te najbolji studenti, pritom uzimajući u obzir postignute rezultate u učenju te sudjelovanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Ove godine dodijeljene su ukupno 33 pohvalnice.

   

Stranica 74 od 121

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting