Nedjelja, Siječanj 21, 2018

POU

jezici 2018_Medium

POU

jezici u_turizmu_2018_Large

Grad Gospić

Amatersko kazalište Gospić

Pučko otvoreno učilište "Dr. Ante Starčević" Gospić

AMATERSKO KAZALIŠTE GOSPIĆ

Pozivamo sve zainteresirane muške osobe koji žele postati članovi Amaterskog kazališta Gospić da se jave u Učilište radnim danom ili na telefon 053/560- 039; 099/5560- 039. 

Upisi traju do 15.listopada 2014. godine

 

Održan 9. Kolegij gradonačelnika Grada Gospića


U Uredu gradonačelnika, održan je 9. Kolegij Gradonačelnika Grada Gospića na kome su razmatrane slijedeće točke dnevnoga reda:
 
 
1.Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2014. godine
2.Zaključak o primanju na znanje Izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Gospića za 2013. godinu
3.Odluka o osnivanju Savjeta mladih Grada Gospića
4.Odluka o razrješenju i imenovanju ravnateljice Kulturno Informativnog centra Gospić, javne ustanove za kulturu 
   

I dalje besplatan prijevoz učenika srednjih škola!

sufinanciranje prijevoza

U Uredu gradonačelnika danas je potpisan Ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Gospića za razdoblje od rujna do prosinca 2014. Ugovor su potpisali ispred Grada Gospića gradonačelnik g. Petar Krmpotić, a ispred Autotransa g. Krešimir Ban i Autoprijevoza Otočac g. Ivica Orešković.

Naime, kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa 2013. god. smanjilo iznos sufinanciranja prijevoza učenika za 20 %  Grad Gospić je odlučio izdvojiti  dodatna sredstva iz svog proračuna kako bi se nadoknadio taj iznos i na taj način olakšalo roditeljima i oslobodilo ih se dodatnog mjesečnog troška. Trenutno usluge prijevoza koriste 164 učenika koji bi mjesečnu kartu morali plaćati i do 800 kn, a ovom odlukom trošak preuzima Grad Gospić i time im je prijevoz u potpunosti besplatan.

Kroz ovakve poteze Grad  i dalje nastavlja trend ulaganja u školstvo.  Napomenimo samo da godišnje oko milijun kuna odlazi na one programe i projekte (produženi boravak, prijevoz učenika, asistenti u nastavi …) koji nisu u zakonskoj obvezi financiranja Grada, ali Grad Gospić ta sredstva nastoji osigurati kako bi naši učenici imali uvjete za što bolje i kvalitetnije obrazovanje.

Na samom kraju Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo dosadašnjim uslugama odabranih autoprijevoznika te izrazio nadu kako će se ovakva  iznimno korektna suradnja nastaviti i dalje.

   

Asistenti u nastavi - Grad Gospić u užem izboru Ministarstva

asistenti u_nastavi

Grad Gospić se prijavio na projekt ukupne vrijednosti 1.193.884,40 kuna na poziv „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ HR.2.2.04 pod nazivom „Nisi sam - pažnju ti dam“, kojeg je u svibnju 2014. objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH  s rokom podnošenja prijave 07. srpnja 2014.g.

Partneri u projektu su mu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Gospić i Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića i Dr. Franje Tuđmana Lički Osik.

Opširnije

   

Službeno najavljena 16. izložba tradicijskih proizvoda Jesen u Lici

jesen u_lici

U Kabinetu župana Ličko-senjske županije održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena nadolazeća XVI. po redu manifestacija Jesen u Lici koja je s godinama stekla status najznačajnije gospodarske, kulturne i etno manifestacije u Ličko-senjskoj županiji. Konferenciji  su nazočili zamjenica župana gđa. Ivana Tomaš, ispred suorganizatora Grada Gospića zamjenica gradonačelnika gđa. Marta Grgurić, ravnatelj LIRA-e g. Drago Vlainić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ličko-senjske županije gđa. Ana Rukavina-Stilinović.

Opširnije

   

Obilježena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Medački džep“ i Dan Policijske kapelanije „sv.Hrvatski mučenici“

medacki dzep_2014

Svetom misom služenom u Katedrali NBDM  i polaganjem vijenaca u utorak 9. rujna u Gospiću je obilježena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Medački džep“ i Dan Policijske kapelanije „sv.Hrvatski mučenici“.

Nakon misnog slavlja  podno Spomenika poginulim  braniteljima delegacije Grada Gospića, Ličko-senjske županije, PU Ličko-senjske i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položile su vijence i zapalile svijeće.

   

Stranica 77 od 104

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting