Petak, Lipanj 22, 2018

Banner

Grad Gospić

Gradonačelnik primio izaslanstvo grada Osterode

osterode

Gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić u svom uredu primio je izaslanstvo njemačkog grada Osterode predvođeno gradonačelnikom g. Klausom Beckerom i ravnateljem Crvenog križa Osterode g. Hansom Jurgenom Kohlsteadom. Povod njihova posjeta je dugogodišnje prijateljstvo ovih dvaju gradova preko organizacija Crvenog križa Gospić i Osterode. Gradonačelnik Krmpotić zaželio je izaslanstvu srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu, osvrnuvši se također na izvrsnu suradnju Grada Gospića i Gradskog društva Crvenog križa Gospić koje provodi niz programa na korist naših građana. G. Klaus Becker zahvalio je na pruženom gostoprimstvu sa željom da se ovako dobri odnosi  nastave i dalje kroz međusobnu pomoć i suradnju. U sklopu ovog posjeta uslijedit će niz radnih sastanaka o nastavku suradnje i provedbi aktivnosti u narednom periodu. 

 

Amatersko kazalište Gospić - na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

k8

Amatersko kazalište Gospić koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ Gospić, nakon održane Županijske selekcije ostvarilo je pravo sudjelovanja na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

 U Gospiću je 22. ožujka 2015. održana Županijska smotra i selekcija za 55. FHKA. Nastupili su: Amatersko kazalište „Arupium“ – Otočac  sa suvremenom dramom „Dvije“, Tene i Štivičić i Amatersko kazalište Gospić s komedijom Pere Budaka „Klupko“. Izbornik za područje naše županije je bio redatelj Zoran Mužić.

Prema riječima izbornika Mužića osnovna vrijednost gospićke predstave leži u masovnosti ansambla, njegovanju baštine, afirmaciji jezika i običaja naroda Like, a vidjiv je i scenski napor s prostorom za napredak i usavršavanje. Od iznimne je važnosti i  glumačka motiviranost, suigra i entuzijazam, a sve u cilju jačanja kazališnog amaterizma u Gospiću.

AK Gospić djeluje svega dvije godine. U tom su razdoblju uprizorili i uspješno izveli četiri zahtjevne kazališne predstave, uključujući i gostovanja  s istima (Nora danas, Gostioničarka Mirandolina, Škola za žene i Klupko), predstavu za djecu (Božićna bajka) i  nekoliko tematski različitih književnih večeri u svome gradu.

Članice i članovi Amaterskog kazališta Gospić još su jednom pokazali ozbiljnost i predanost u radu, entuzijazam i neizmjernu ljubav prema kazalištu.  Ovim kazališnim uspjehom opet je podignuta ljestvica i možemo biti sigurni da grad Gospić ima skupinu entuzijasta koja  hrabro hrli naprijed i obećava dobru budućnost. Oni će i dalje, još snažnije, jačati tradicijski kazališni amaterizam , razvijati i bogatiti  kulturni duh našega grada i građane uveseljavati svakom novom kazališnom izvedbom – riječi su voditeljice kazališta  prof. Anele Serdar Pašalić.

55.FHKA održat će se od 15.do 17.svibnja u Vodicama, u organizaciji Hrvatskog  sabora kulture. Amaterskom kazalištu Gospić, čestitamo od srca, želimo dobar i uvjerljiv nastup i uspješnu buduću kazališnu produkciju.

   

Obavijest o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Grada Gospića

apz logo

Dana 26. ožujka 2015. godine Grad Gospić dobio je Obavijest o dodjeli zakupa na području Grada Gospića Agencije za poljoprivredno zemljište. Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je 16 Odluka o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvo Republike Hravtske. U privitku objavljujemo Obavijest o dodjeli zakupa. 

   

Akcija "Sat za planet Zemlju"

sat za_planet_zemlju

GRAD GOSPIĆ će se i ove godine pridružiti  najvećoj volonterskoj akciji na svijetu  „SAT ZA PLANET ZEMLJU“ i ugasiti javnu rasvjetu na Trgu Stjepana Radića, u subotu, 28. ožujka, u 20:30 sati! 

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, devetu godinu za redom organizira Sat za planet Zemlju  (Earth Hour), Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja!

 I Hrvatska je jedna od njih - lani je ugašeno  svjetlo u 58 gradova, među kojima je bio i Gospić.

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu,  ali i rasvjetu u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

WWF je ovogodišnju akciju Sat za planet Zemlju posvetio klimatskim promjenama. 

U duhu klimatskih promjena, koje su velikim dijelom ubrzane upravo prekomjernim trošenjem fosilnih goriva, WWF Adria pruža podršku akciji #SOSZaJadran, te vas poziva da i Vi učinite isto! 

   

Uklonimo azbestne krovove u Gospiću

azbest1

Opširnije...

   

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

14.gv

10. ožujka 2015. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su usvojeni slijedeći akti:

 1. Zaključak o prihvaćanju Izvješća o stanju u prostoru za razdoblje 2011., 2012., 2013. i 2014. godinu na području Grada Gospića
 2. Odluka o donošenju V Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Gospića
 3. Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku natječaja za prodaju građevinske parcele br. I1-4 u Zoni poslovnih namjena „Smiljansko polje”
 4. Odluka o izmjenama Programa javnih potreba u školstvu za 2015. godinu
 5. Odluka o planu rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja za 2015. godinu
 6. Odluka o planu rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini za 2015. godinu
 7. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu
 8. Odluka o komunalnim djelatnostima na području Grada Gospića
 9. Odluka o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada trgovačkom društvu Komunalac Gospić d.o.o.
 10. Odluka o prihvaćanju Izmjena Troškovnika održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića
 11. Godišnji Plan dodjele koncesija na području Grada Gospića za 2015. godinu
 12. Odluka o stjecanju poslovnog udjela Grada Gospića u trgovačkom društvu Hrvatski radio – radio Gospić d.o.o.
 13. Odluka o prijenosu dugotrajne i kratkotrajne imovine i sitnog inventara proračunskom korisniku Samostalna narodna knjižnica Gospić                                                        
 14. Odluka o ukidanju statusa javnog dobra na nekretnini označenoj kao kat. čest. br. 2603/2 k.o. Gospić
 15. Odluka o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića
 16. Odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Gospića za 2015. godinu
 17. Odluka o broju i vrsti javnih priznanja Grada Gospića u 2015. godini
 18. Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika Grada Gospića za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2014. godine – na znanje -
 19. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 01. do 31. prosinca 2014, od 01. do 31. siječnja i 01 do 28. veljače 2015. godine 
   

Stranica 86 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting