Utorak, Rujan 26, 2017

Grad Gospić

Vukovi i Grad Gospić za "Pčelice"

pcelice aukcija

Povodom Dana Grada Gospića, gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić otvorio je izložbu i aukciju likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji „Vukovi za pčelice" održanoj u svibnju ove godine. Projekt je realizirao Moto klub Crazy wolfs u suradnji s Gradom Gospićem. Prodajom slika prikupljena je oko 12.000,00 kn za rad Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice". Do utorka 23.srpnja zainteresirani građani još uvijek mogu kupiti likovni rad u KIC-u Gospić i na taj način pomoći Udruzi.

Predsjednica Udruge „Pčelice" Višnja Grgurić izrazila je neizmjerno zadovoljstvo i zahvalu  svima na pruženoj podršci, a posebno onima koji su kupili slike na aukciji i time im pomogli. Istaknula je da Grad Gospić i inače podržava rad Udruge i pomaže da se realiziraju njihovi ciljevi koji se u najvećoj mjeri odnose na poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Od osnutka udruge 2010. uspjeli su uz pomoć Grada, Županije i humanitarnih akcija ostvariti kontinuirane  logopedske tretmane za svoje male članove, tretmane defektologa i fizikalne terapije u domovima svojih članova, a odnedavno pohađaju i satove terapijskog jahanja u Gospiću – istaknula je Višnja Grgurić.  Ovaj hvale vrijedan projekt bajkera, likovnjaka i Grada Gospića, potvrda je da ljudi nisu zaboravili jedni na druge i da zapravo nema i ne bi trebalo biti prepreka kada su namjere čiste i iskrene.  

Gradonačelnik Petar Krmpotić je u svom obraćanju istaknuo da će Grad Gospić za vrijeme njegovog mandata imati sluha za potrebe građana, a posebno djece suočene s poteškoćama". Projekt koji je realiziran sa Moto klubom najmanje je što Grad može učiniti za potrebite.

pcelice aukcija 1 pcelice aukcija 2

 

Najmlađi gospićani dobili još dva dječja igrališta

dj igralista 2

Grad Gospić je postavio dva nova dječja igrališta u Karlovačkoj i Pazariškoj ulici /kod zgrade POS-a/ u Gospiću. U obje ulice igralištima gravitira više obiteljskih kuća i stanova sa djecom predškolske dobi, stoga su lokacije za postavljanje uistinu pogođene .

Igrališta i male razigrane korisnike posjetio je i gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić, sa pročelnicima gospodinom Pavelićem i Stilinovićem.

   

Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima

priznanja 2013

17. srpnja 2013. godine s početkom u 11:00 sati u dvorani Kulturno Informativnog Centra Gospić, javnoj ustanovi za kulturu, upriličena je svečana Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima na području grada Gospića. Nagrađeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola te najbolji studenti, pritom uzimajući u obzir postignute rezultate u učenju te sudjelovanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Ove godine gradonačelnik Grada Gospić dodijelio je pohvalnice 32 učenika/ice i 5 studenta/ice sa područja Grada Gospića. Ukupno 37 pohvaljenih.

   

Odrađena još jedna vrijedna ekološka akcija

eko akcija novcica 1

U subotu 13. srpnja, kod Murković mlina na Novčici okupili su djelatnici Gradske uprave Grada Gospića predvođeni gradonačelnikom gospodinom Petrom Krmpotićem, članovi Ekološke udruge “Lea”, ŠRU “Lika”, GSS- Stanice Gospić, ronionici Ronilačkog kluba “Žabac” iz Karlovca i djelatnici Usluge d.o.o.. Uredili su dio obale od starog mosta na Čardaku do novoga mosta. Najsloženiji  dio posla obavljen je na starom mostu gdje je iz Novčice izvađen dio ograde što je nakon jedne prometne nezgode pao u rijeku. Da bi se iz dubine od oko 3 metra izvadio dio ograde pomogli su ronioci  Ronilačkog kluba „Žabac“ iz Karlovca i članovi GSS – Stanice Gospić. Nakon ove vrlo vrijedne ekološke akcije prikupljeno je više kontejnera smeća što su iz „zaboravljivi“ šetači ostavili na obalama rijeke ili  ih jednostavno bacili u rijeku.

Opširnije...

   

Prometne jedinice mladeži

prometne jedinice

12. srpnja 2013. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Gospića potpisani su Ugovori o djelu između pripadnika Prometne jedinice mladeži i Grada Gospića.
Pripadnici prometne jedinice mladeži osposobljavaju se s ciljem, što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu, te sudjelovanju u prometno–preventivnim i odgojnim aktivnostima.
Program osposobljavanja jedinica, nadzor te način i vrijeme djelovanja Prometne jedinice mladeži određuje PU Ličko-senjska, PP Gospić.
Grad Gospić osigurao je u Proračunu Grada Gospića za 2013. godinu sredstva za nabavku opreme i isplatu naknade pripadnicima Prometne jedinice mladeži. Prometnu jedinicu mladeži čini 8 (6Ž, 2M) pripadnika mladeži, posao će obavljati tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Grada Gospića.

   

Održana 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

2.sj.gv

11. srpnja 2013. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su usvojeni slijedeći akti

 1. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2012. godinu i Bilješke uz Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2012. godinu
 2. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Priznanje Grada Gospića“ – OPG Kolačević
 3. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Priznanje Grada Gospića“ – Alenu Zoriću
 4. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Priznanje Grada Gospića“ – Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“
 5. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Nagrada Grada Gospića“ – Kadetima Nogometnog kluba „Croatia“
 6. Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Pahuljica o vrstama i opsegu programa predškolskog odgoja i naobrazbe za područje Grada Gospića u pedagoškoj godini 2013./2014.
 7. Odluka o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Gospića
 8. Odluka o izboru članova Odbora za propise i pravna pitanja
 9. Odluka o izboru članova Odbora za mjesnu samoupravu
 10. Odluka o osnivanju Stožera zaštite i spašavanja za područje Grada Gospića
 11. Odluka o ukidanju statusa javnog dobra – puta, na nekretnini označenoj kao k.č.br. 2399/2 k.o. Gornje Pazarište
 12. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 01.03. do 14.06. 2013. godine
 13. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 14.06. do 30.06. 2013. godine
   

Stranica 86 od 91

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting