Petak, Lipanj 22, 2018

Banner

Grad Gospić

Grad Gospić i LAG - LIKA u partnerstvu na projektu

esf

„Znanjem i suradnjom do održivog zaposlenja na području LAG-a - LIKA" naziv je projekta na kojem su Grad Gospić i LAG – LIKA partneri, koji su prijavili na poziv Ministarstva socijalne politike i mladih RH, pod nazivom „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju“. Sredstva za navedeni natječaj se osiguravaju iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta iznosi 831.253,70 kuna.

Cilj projekta „Znanjem i suradnjom do održivog zaposlenja na području LAG-a - LIKA“ je kroz formalnu i neformalnu edukaciju te teorijsko i praktično znanje potaknuti održivo zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju snaženjem njihove konkurentnosti kroz usmjerenu edukaciju i umrežavanje ciljne skupine te stvaranje pozitivnih stavova kod poslodavaca i šire javnosti o zapošljavanju teško zapošljivih skupina. Komplementarnim edukacijama iz poljoprivrede, osnova poduzetništva, pisanja projekata i poslovnih planova osiguravaju se uvjeti za korištenje lokalnih resursa u svrhu (samo)zapošljavanja. EU sredstava omogućuju organizaciju nedostupnih i usmjerenih edukacija za osobe u nepovoljnom položaju, umrežavanje ciljnih skupina, formiranje ekološkog pokaznog vrta, organizaciju strukovnih ekskurzija i volonterske prakse te izradu publikacije sa informacijama o prednostima zapošljavanja osoba u nepovoljnom položaju.

Povećana inkluzija osoba u nepovoljnom položaju na tržište rada je samo jedan segment nastojanja Grada Gospića u stvaranju pozitivnog stava o zapošljavanju osoba u nepovoljnom položaju.

 

Dnevni red 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Gospića

Vijecnica

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t.), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 14. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 10. ožujka 2015. godine (utorak) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55 s početkom u 16.30 sati.

Predsjednik Gradskog vijeća
Grada Gospića
                                                                          Petar Radošević,v.r. 

Dnevni red

   

Prijam predstavnika Službe 112

112

Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 i desete obljetnice broja 112 u Republici Hrvatskoj gradonačelnik Petar Krmpotić u svom uredu primio je pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić Josu Živkovića i voditelja Županijskog centra 112 Gospić Vladu Dasovića s njihovim suradnicima. Ovom prigodom g. Živković zahvalio je Gradu Gospiću na operativnoj i financijskoj pomoći neophodnoj da sustav zaštite i spašavanja funkcionira na najvišoj razini. Gradonačelnik je djelatnicima Službe 112 uputio čestitku zahvalivši svima na predanom radu s nadom da će Grad Gospić i dalje ostati pouzdan partner svim žurnim službama na području grada od Centra 112, preko vatrogasaca, policije, Crvenog križa, HGSS-a, Hitne medicinske pomoći, Civilne zaštite- ukratko, svima onima koji brinu o sigurnosti građana i njihove imovine.  

   

Savjetovanje za poljoprivrednike

ruralni razvoj

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 30. siječnja 2015. objavila  natječaje za podmjere potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Podmjera 4.1. - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacije - restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Podmjera 4.2. - Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije - povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje OIE.

Grad Gospić u suradnji s konzultantskom tvrtkom Adria Bonus d.o.o. povodom raspisivanja natječaja za navedene podmjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. organizira savjetovanje za sve poljoprivrednike sa područja grada koji su zainteresirani za iskorištavanje sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

Savjetovanje i prezentacija navedenih mjera će se održati u ponedjeljak, 16. veljače 2015. u 15,30 sati u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić, Budačka 12.

   

Proglašeni pobjednici Festivala snjegovića

Prema odluci prosudbene komisije u sastavu - Neda Ćaćić, Marijana Štimac i Pavao Pavelić, proglašeni su pobjednici Festivala snjegovića u Gospiću. 

Pobjednici u kategoriji fizičke osobe:

         1. mjesto                      2. mjesto           3. mjesto
1           2      3

 

Pobjednici u kategoriji ustanove:

        1. mjesto                     2. mjesto            3. mjesto
1a         2a    3a

Mole se autori pobjedničkih snjegovića da se radi preuzimanja nagrada jave u Turističku zajednicu Grada Gospića, na adresi Bana I. Karlovića 1, Gospić ili na tel. 053 560 752.

foto galerija...

   

Festival snjegovića

festival snjegovica_web

   

Stranica 87 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting