Petak, Siječanj 19, 2018

POU

jezici 2018_Medium

POU

jezici u_turizmu_2018_Large

Grad Gospić

Održana tematska večer „Gospić- grad na rijeci“

grad na_rijeci_3

U petak 31. siječnja u organizaciji udruge LEA i Grada Gospića u Highlander`s pubu u Gospiću održana je tematska večer „Gospić-grad na rijeci“ u okviru projekta „Čista rijeka Lika“. Tom prilikom kroz edukativno-zabavno druženje predstavljen je projekt revitalizacije rijeke Novčice ali i rad udruge LEA.

Naime, kako su  u svom obraćanju istaknuli članovi udruge g. Dubravko Čanić, gđa. Jasmina Zeba i g. Vladimir Šulentić, udruga Lička ekološka akcija osnovana je 2012.g. u Gospiću kao reakcija na rastuće potrebe društva za uočavanjem i rješavanjem problematike zaštite okoliša. Sve njene aktivnosti usmjerene su na rješavanje lokalnih problema Like. Putem održavanja tribina, radionica, izložbi, realizacijom projekata, organiziranja akcija zaštite i očuvanja prirode cilj ove udruge je poboljšati kvalitetu okoliša i zaštititi prirodna bogatstva i ljepote Like.

Uz misiju udruge i dosadašnji rad članovi udruge također su predstavili aktualni projekt revitalizacije rijeke Novčice, ukazavši na važnost rijeke kroz povijest grada, ali i njenu ulogu u budućnosti. Osvrnuli su se na trenutnu zagađenost i onečišćenost rijeke apelirajući na sve građane i javne institucije kako bi zajedničkim snagama krenuli u rješavanje ovog problema.

U tom smislu rad udruge je prepoznao i Grad Gospić koji se uključio kao aktivni partner u projektima zajedničke brige za okoliš. U dosadašnjem radu LEA  i Grad Gospić sudjelovali su u zajedničkim akcijama uređenja Park šume Jasikovac i čišćenju obale rijeke Novčice. U svom obraćanju gradonačelnik g. Petar Krmpotić je podržao aktivnosti udruge i najavio daljnju suradnju kroz ovakve projekte, a sve u interesu očuvanja okoliša našeg grada. 

grad na_rijeci_1 grad na_rijeci_2 grad na_rijeci 

 

Prezentacija Pilot projekta novog ustroja i organizacije rada

plicija pilot

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova zajedno sa nadležnim policijskim upravama nastavlja provedbu Pilot projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije.

Ovaj projekt započet je u ožujku prošle godine u četiri policijske postaje III. kategorije (Čazma, Novi Marof, Sveti Ivan Zelina i Zabok), gdje je provođen u razdoblju od tri mjeseca. Nakon uspješne provedbe, intencija Ravnateljstva policije je da se provede i u ostalim policijskim postajama III. kategorije u narednih šest mjeseci, stoga će se od 1. veljače 2014. godine navedeni projekt provoditi i u policijskim postajama Otočac, Donji Lapac, Korenica, Senj, Karlobag i Novalja. 

Opširnije...

   

Održana dodjela priznanja za najbolje sportske rezultate u 2013. god. u gradu Gospiću

sportasi 2013

29. siječnja 2014. god.  u Gradskoj vijećnici održana je svečanost proglašenja najboljih sportskih rezultata u gradu Gospiću u 2013. godini po izboru Gospićkog sportskog saveza.
Priznanja nagrađenima uručili su zamjenica gradonačelnika gđa Marta Grgurić i predsjednik Gospićkog sportskog saveza g. Anton Buneta.
Najvećom nadom u sportu u ženskoj konkurenciji proglašena je Ana Bunčić -ŽKK Gospić, a u muškoj konkurenciji Josip Sokolić- HK Gospić.
Najboljom sportašicom u 2013. godini proglašena je Gordana Devčić -ŽKK  Gospić, a najboljim sportašem Ivan Karić- HK Gospić.
Trenerom godine u Gradu Gospiću proglašen je Mile Rukavina -MNK Lika šport.
Najboljim sportskim klubom u ženskoj konkurenciji proglašen je ŽKK Gospić, a u muškoj konkurenciji Kadeti MNK Lika šport.
Priznanja za poticaj i razvoj sporta primili su:
Vlado Brkljačić- ŽKK Gospić, Zoran Mrkonjić- NK Gospić  ´91, Ivica Ćaćić- NK Gospić  ´91, Damir Vujnović-  MKK Gospić, Marijan Bunčić- ŽKK Gospić, Šimun Matijević i Ivan Mraović.
Nagrada za životno djelo pripala je Milanu Devčiću- NK Gospić ´91.

sportasi 2013_1 sportasi 2013_2 sportasi 2013_3

   

Promocija akcije Hrvatska bez mina

ice fever

U organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i  Zaklade Hrvatska bez mina, a u cilju promoviranja problema minskosumnjivih područja, učenici i učitelji  O.Š. dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac predvođeni zamjenicom gradonačelnika Grada Gospića gđom. Martom Grgurić i zamjenicom župana Ličko – senjske županije gđom. Ivanom Tomaš prisustvovali su jubilarnoj 50. utakmici HKL  između Medvešćaka i Sjeverstalja u Areni Zagreb.

   

Potpisan ugovor o subvencioniranju umjetnog osjemenjivanja plotkinja za 2014. godinu

umjetno osjemenjivanje

U petak, 24. siječnja 2014. god. u Uredu gradonačelnika potpisan je Ugovor o subvencioniranju umjetnog osjemenjivanja plotkinja za 2014. godinu.
Ugovor je ispred Grada Gospića potpisao gradonačelnik Petar Krmpotić, a ispred Veterinarske ambulante Gospić d.o.o. direktor Tomislav  Rukavina.
Ovaj ugovor jedna je od mjera kojom se doprinosi unapređenju stočarstva te održivosti poljoprivrede i ruralnog područja Grada Gospića.
Umjetno osjemenjivanje goveda priznata je i značajna uzgojno-selekcijska mjera, kojom se uz stručni nadzor postižu bolja reproduktivna svojstva goveda, učinkovito širenje poželjnih genetskih svojstava kod proizvodnih pasmina, a od značaja je i za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina.
Grad Gospić je za provedbu ovog projekta  u ovogodišnjem proračunu osigurao 50.000, 00 kuna, te će korisnici ovu financijsku potporu moći ostvariti u trenutku obavljanja stručnog zahvata i to na način da će veterinarska ambulanta prilikom izdavanja računa poljoprivrednim gospodarstvima umanjiti ekonomsku cijenu usluge za iznos subvencije Grada i o tome izdati priznanicu.
Inače, puna cijena jednog zahvata oplodnje iznosi 360 kuna, a ovim Ugovorom Grad Gospić se obvezuje subvencionirati zahvat sa 120 kuna, dakle u konačnici ovu uslugu korisnici će plaćati 240 kuna.  
Cilj ovog vida subvencioniranja je održavanje i poticanje stočarske proizvodnje kao tradicionalne i najznačajnije grane poljoprivrede na ovom području. Namjera Grada Gospića je kroz predviđena sredstva potpore doprinijeti revitalizaciji ruralnog područja i potaknuti gospodarski i socijalni razvoj.

   

Pretplata za "Službeni vjesnik Grada Gospića" za 2014. godinu

sluzbeni vjesnik

Poštovani pretplatnici, pozivamo Vas da obnovite pretplatu na „Službeni vjesnik Grada Gospića“ za 2014. godinu.
Cijena godišnje pretplate za „Službeni vjesnik Grada Gospića“ iznosi 150,00 kn, a istu molimo da izvršite najkasnije do 15. veljače 2014. godine.

Pretplatu možete izvršiti na žiro-račun Proračuna Grada Gospića broj: HR4323900011813000004 model 68 poziv na broj: 7706 – OIB PRETPLATNIKA, kod Hrvatske poštanske banke d.d. s naznakom „pretplata na Službeni vjesnik Grada Gospića“. 

Popunjenu i ovjerenu narudžbenicu vratiti na adresu:

GRAD GOSPIĆ, Tajništvo, Budačka 55, 53 000 Gospić ili na fax. br: 053/574 – 177. 

Klasa: 032-05/14-01/01
Urbroj: 2125/01-05-14-01

NARUDŽBENICA

 

   

Stranica 88 od 104

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting