Subota, Studeni 18, 2017

Grad Gospić

Obilazak Mjesnih odbora Aleksinica i Kalinovača

kalinovaca 2013_2

Gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić sa suradnicima posjetio je Mjesne odbore Aleksinica i Kalinovača.
U Društvenom domu u Aleksinici gradonačelnik se sastao sa predsjednikom Mjesnog  odbora Aleksinica gospodinom Zdravkom Rukavinom  i predsjednikom DVD-a Pazarište gospodinom Stjepanom Rukavinom.  U kraćem razgovoru dogovoreno je da će Grad Gospić  pomoći da  Mjesni  odbor i DVD Pazarište završe  uređenje  i preostalih  prostorija  u sklopu Društvenog doma u Aleksinici.

 kalinovaca 2013_1U prostoru  Mjesnog odbora Kalinovača  nazočni su bili predsjednik Slavko Starčević i članovi Mjesnog odbora. Nakon što je predsjednik Starčević iznio problematiku Mjesnog odbora gradonačelnik Krmpotić je istaknuo da će Grad Gospić u skladu sa svojim mogućnostima  i dalje ulagati u infrastrukturu sela, prema prioritetima koje iznese Mjesni odbor, a to su u ovom trenutku  sanacija putova na području mjesnog odbora, te izmjeni lampi na  rasvjetnim tijela kroz selo. 

 

Obilježena 22. godišnjica stradavanja mještana Široke Kule u Domovinskom ratu

s.kula 2013_1

U nedjelju 13. listopada 2013.godine, obilježena je  22.godišnjica stradavanja 40 nevinih civila u Širokoj Kuli i okolnim mjestima u Domovinskom ratu. Najmlađa žrtva tog strašnog zločina bila je i  djevojčica Verica Nikšić, tada trinaestogodišnjakinja.

s.kula 2013_2 s.kula 2013_3 s.kula 2013

Tim povodom kod Spomen obilježja  u Širokoj Kuli  vijenac su  položili  predsjednik Županijske skupštine, saborski zastupnik dr. Darko Milinović i župan Milan Kolić. U ime Grada Gospića žrtvama su se poklonili gradonačelnik Petar Krmpotić, u pratnji zamjenika Ivana Biljana i Marte Grgurić, te predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića. Izaslanstvo PU ličko-senjske predvodio je načelnik Ante Podnar, a potom su počast ubijenima odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi obitelji nedužnih žrtava.
Svetu misu u Župnoj crkvi svetog Mateja u Širokoj Kuli predvodio je vojno-policijski kapelan Ivan Blaževac.
Kapelan Blaževac izrekao je riječi molitve i kod Spomen obilježja Golubnjača.  

   

Predstavljena monografija GOSPIĆ Grad, ljudi, identitet

MONOGRAFIJA 2013_012

Institut  društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Gospić  i Grad Gospić  u do posljednjeg mjesta popunjenoj dvorani KIC-a, predstavili su prvu monografiju Grada Gospića, koja nosi naslov  Gospić Grad, ljudi, identitet.  
Na predstavljanju monografije pozdravnim riječima okupljenim su se obratili gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić, gospićko-senjski biskup mons.dr.sc.Mile Bogović, ravnatelj Instituta Ivo Pilar, prof.dr.sc.Vlado Šakić i saborski zastupnik mr.Darko Milinović, dr.med.
O samoj monografiji su govorili Dr.sc.Zlatko Matijević, prof.dr.sc.Ivan Rogić, prof.dr.sc.Ante Bežen i urednik prof. dr.sc.Željko Holjevac.

 MONOGRAFIJA 2013_023 MONOGRAFIJA 2013_030 MONOGRAFIJA 2013_034

Izlazak prve monografije našeg grada, od posebnog je, rekao bih i povijesnog značaja za sve nas istaknuto je u svom obraćanju gradonačelnik Petar Krmpotić. Monografija predstavlja vrijedno i poučno knjižno izdanje, koje uvezuje brojne zanimljive, a prvenstveno vrijedne činjenice i podatke vezane za Gospić, život u Gospiću, kao i njegov identitet kroz različita povijesna razdoblja. Monografija postaje polazna točka za buduće znanstvene  i istraživačke projekte, koji se bave sadašnjošću i poviješću Gospića i biti će od velike pomoći mladima, koji će istražujući povijesne, kulturne i društvene teme iz ove knjige bolje upoznati i zavoljeti svoj grad.

   

Javni poziv POS

POS 2

Na temelju članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 07/09, 05/10, 07/10, 01/12, 02/13 i 03/13 – pročišćeni tekst) i odredbe članka 5. Odluke o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje ("Službeni vjesnik Grada Gospića“ broj 06/13), Grad Gospić objavljuje  

JAVNI POZIV
za podnošenje zahtjeva za kupnju stana sukladno 
"Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu
društveno poticane stanogradnje"
radi utvrđivanja Liste prvenstva

Opširnije...

   

Gradonačelnik upriličio prijem djece povodom Dječjeg tjedna

Djecji tjedan_055

Dječji tjedan ove godine počinje u ponedjeljak  07. listopada na Međunarodni dan djeteta i završava  13. listopada. Škole i kulturne ustanove obilježiti će navedeni tjedan  prigodnim programom.  
Djeca iz Dječjeg vrtića Pahuljica i učenici Osnovne škole dr. Jure Turić u pratnji odgajateljica i učiteljica posjetili su u srijedu 9. listopada gradonačelnika Grada Gospića. Tom prigodom gradonačelnik Petar Krmpotić djecu je upoznao sa radom Gradske uprave  i Gradskog vijeće te načinom donošenja  odluka.
Tijekom posjeta djeca su predala gradonačelniku prigodnu sliku te su druženje nastavili uz razgovor o temama vezanim uz njihov odgoj i obrazovanje te slobodno vrijeme. 

   

Čestitka Gradonačelnika povodom Dana neovisnosti

dan neovisnosti

Na Dan neovisnosti Republike Hrvatske prisjećamo se dana kada je prije 22 godine Sabor Republike Hrvatske jednoglasno donio sudbonosnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Nakon dugogodišnje borbe i stradanja hrvatskog  naroda ta je povijesna odluka  dovela do stvaranja Hrvatske države, njenog međunarodnog priznanja i ulaska u članstvo Europske Unije.
Tog se dana prisjećamo  svih stradanja, muka i patnji  kroz koje smo prošli na putu stvaranja neovisnosti i samostalne države.
U taj su put ugrađeni brojni životi hrvatskih branitelja, prognanika i stradalnika Domovinskog rata čija je žrtva i patnja omogućila njeno stvaranje. Za tu im, najvišu i najveću moguću žrtvu dugujemo neizmjernu zahvalnost i poštovanje.

Uz želju da nas na putu daljnjeg razvoja našeg Grada prate zajedništvo i razumijevanje, svim građanima grada Gospića čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

 

Gradonačelnik Grada Gospića
Petar Krmpotić, dipl.politolog

   

Stranica 88 od 98

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting