Utorak, Svibanj 22, 2018

Grad Gospić

Održan godišnji susret pjevačkih zborova iz župa s područja Gospićko-senjske biskupije

Susret zborova 3

U Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčević danas je održan godišnji susret i duhovna obnova za članove pjevačkih zborova i skupina iz svih župa s područja Gospićko-senjske biskupije. Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića i organizatora ovog susreta gospićkog župnika mons. Mile Čančara, okupljenima se obratio i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić. Gradonačelnik je pozdravio sve nazočne zaželjevši im srdačnu dobrodošlicu u Grad Gospić kao administrativno središte Ličko-senjske županije i sjedište Gospićko-senjske biskupije. Uz molitvu i veličanje Boga kroz pjesmu, današnji gost predavač dr. o. Marijan Steiner, glazbenik i profesor teologije iz Zagreba održao je i prigodno predavanje o važnosti glazbe u liturgiji.

Susret zborova 1 Susret zborova 2

 

Gradonačelnik sa suradnicima obišao MO Trnovac

MO Trnovac 2

Gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je obišao Mjesni odbor Trnovac, gdje su u tijeku radovi na nekadašnjoj trnovačkoj školi koja slovi za jednu od najstarijih na području Grada Gospića, a danas se preuređuje u Dom u kojem bi se održavale aktivnosti od važnosti za ovo mjesto. Susret je protekao u ugodnom druženju i razgovoru s mještanima.

MO Trnovac 1

   

Obilježen Dan OŠ dr. Jure Turića

Dan skole 2

U povodu obilježavanja Dana OŠ dr. Jure Turića u organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Gospića u osnovnoj školi izvedena je pokazna vježba „Marta 2013.“ gdje je angažiranjem i koordiniranjem svih žurnih službi s područja Grada izvedena simulacija spašavanja i evakuacije učenika u slučaju požara.

Nakon toga u holu škole održan je prigodni program kojem je uz predstavnike institucija s područja grada nazočio i gradonačelnik Grada Gospića g. Milan Kolić. Ovom prigodom ravnatelj g. Ivica Radošević pozdravio je sve prisutne, istaknuvši niz programa koje škola uspješno provodi kao što su produženi boravak učenika, program za djecu s posebnim potrebama i glazbena škola. Do rujna ove godine sve učionice bi trebale biti informatički opremljene, a planira se i uvođenje elektroničkih dnevnika i imenika. Također je zahvalio Gradu Gospiću kao osnivaču škole na financijskoj potpori koju pruža tijekom cijele godine. Sve prisutne svojim programom kroz pjesmu, ples, glumu i recitacije uveselili su vrijedni učenici.

Dan skole 3 Dan skole 4 Dan skole 5 Dan skole 1

   

Svečano obilježen Dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana

Dan vatrogasaca 3

U organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Gospića i Državne uprave za zaštitu i spašavanje danas je svečano obilježen Dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana. Podno Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata vijence su položili i zapalili svijeće predsjednik Stožera za zaštitu i spašavanje i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić kao i predstavnici Ličko-senjske županije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, JVP Gospić, policije i OŠ dr. Jure Turića. Nakon toga u katedrali NBDM služena je sveta misa koju je predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar.

Dan vatrogasaca 2 Dan vatrogasaca 1

   

Javni poziv

Na temelju članka 15. Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za 2013. godinu, („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 9/12) Gradonačelnik Grada Gospića raspisuje  

J A V N I P O Z I V
za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju
Grada Gospića za 2013. godinu

Dokumentacija

   

U Gospiću uspješno provedena kampanja „ZELENA ČISTKA - JEDAN DAN ZA ČIST OKOLIŠ“ i obilježen Dan planeta Zemlje

zelena cistka-zitnik 01

Djelatnici Grada Gospića, Turističke zajednice grada Gospića, Dječjeg vrtića Pahuljica, POU dr.Ante Starčević, Samostalne narodne knjižnice, Muzeja Like i MC Nikola Tesla, Javne vatrogasne postrojbe Gospić, Usluge d.o.o., aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Gospić, članovi Mjesnog odbora Veliki Žitnik, ŠRU „Lika“ i ekološke udruge „LEA“, ukupno 150 volontera, u subotu 20.travnja 2013.godine, od 9.00 do 14.00 sati proveli su akciju čišćenja divljih deponija uz cestu Gospić - Žitnik, do rodne kuće Oca Domovine dr.Ante Starčevića i oko OŠ u Velikom Žitniku, u sklopu ekološke kampanje Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2013, u koju je uključeno 96 zemalja svijeta.
Prikupljeno je 150 t komunalnog otpada i 170 t građevinskog otpada.
Akcija je u potpunosti uspjela kako po broju sudionika, tako i po velikim količinama prikupljenog raznovrsnog otpada.

zelena cistka-zitnik 02 zelena cistka-zitnik 03

Sugrađanima koji otpad odlažu u prirodu :
„Razmisliti dobro prije nego otpad odlažete u prirodu!
Očuvajmo naš prekrasni Gospić već danas za bolje sutra!“

   

Stranica 120 od 120

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting