Četvrtak, Srpanj 27, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Gospić Događanja

Amatersko kazalište - audicija

amatersko audicija

 

Terapija

terapija

Nastala na osnovu britkog teksta mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića, predstava „Terapija” redateljice Maje Šimić na neuobičajen crnohumoran način razotkriva čitav jedan svijet ljudi pored kojih prolazite svakog dana, a i ne znate što se krije iza njihovih lica, pogleda, odjeće.
U Tearpiji ćete čuti sve ono što ste nekada pomislili o ljudima, a niste se usudili ni sa kim podijeliti. Čuti ćete možda i ono što nikada niste ni mogli pomisliti o ljudima. Jer ova predstava otkriva više nego što treba. Ono što upijaju zidovi u tarapeutskim ordinacijama nudit će vam se kao na pladnju.
Duhovita i provokativna predstava koja Vas neće ostaviti ravnodušnima. 

Izvođači: Gordana Gadžić, Siniša Popović, Luka Dragić

24. listopada 2016.

20.00 sati

Ulaz 40.00 kn

Organizirani posjet deset i više osoba ulaznica 25.00 kn

Rezervacija na broj 099/ 5560 –039

Dvorana Učilišta Gospić

   

Orguljaške večeri

RASPORED KONCERATA ZA
'10. ORGULJAŠKE VEČERI U GOSPIĆKO-SENJSKOJ BISKUPIJI'

ggf.hr

Ponedjeljak, 17. listopada 2016.
Katedrala Navještenja Blažene Djevice Marije, Gospić
Početak  koncerta je u 18.30 sati.

Utorak, 18. listopada 2016.
Svetište Gospe od Čudesa, Oštarije
Početak  koncerta je u 18.00 sati.

Srijeda, 19. listopada 2016.
Crkva Svetog Jurja, Sveti Juraj    
Početak koncerta je u 18.30 sati.

 


PROGRAM


J. S. Bach       Ich folge dir gleichfalls BWV 245   (Johannes Passion)

V. Jelić           Cantate Dominum

J. J. Froberger           Toccata II

G. F. Händel Künft’ger Zeiten eitler Kummer
Singe, Seele, Gott zum Preise
Flammende Rose, Zierde der Erden 
(Neun deutsche Arien)

L. Couperin  Fantasie sur la Tierce du Grand Clavier avec Tremlant lent

I. pl. Zajc       Ave Maris Stella

G. F. Händel  Ombra mai fu (Opera Xerses)

F.  Schubert    Ave Maria op.52

Marija Lešaja (Zagreb, 1983.) Pohađala je glazbenu školu Blagoja Berse (osnovna škola - flauta, prof.Vesna Hajdin, srednja škola – solo pjevanje prof. Viktorija Badrov). Nakon studija filozofije i sociologije upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu gdje i diplomira u klasi izv. prof. Cynthije Hansell-Bakić. Godine 2008. upisuje dvogodišnje usavršavanje na Universitaet fuer Musik und darstellende Kunst u Beču u opernoj klasi prof. Theimera i prof.cOrlowskog.  Nastupila je u ulogama Gretel, Melpomene (Schlosstheater Schoenbrunn u Beču), Euridice (Probebuehne- Mdw u  Beču), Ide, Papagene, Barene, Čobančeta i Berte u HNK-u Zagrebu. Dobitnica je nagrada sa regionalnih i državnih natjecanja i bila je jedna od finalistica na internacionalnom operetnom natjecanju Nico Dostal 2009. god. u Korneuburgu. Nastupala je kao solistica uz dirigente: Vjekoslava Šuteja, Uroša Lajovica, Tomislava Fačinija, Igora Vlajnića, Srboljuba Dinića, Josipa Šega, Michaela Helmratha, Matha Pais i Ingomara Reiner. Nastupala je na Festivalu komorne glazbe u Vukovaru, Večerima Sv. Donata u Zadru, Orguljaškom festivalu „Petar Nakić“ u Rabu, Ljetnom festivalu u Rovinju, u Salonu Očić u izravnom prijenosu Hrvatskog radija, orguljaškom festivalu Heferer. Pohađala je seminare Dunje Vejzović, Olivere Miljaković, Rotraude Hansmann, Georga Nigla, Gerharda Zellera, Nede i Željke Martić. Godine 2013.  nastupila je u praizvedbi glazbeno scenske suite Planet 8 alias Operacija Neptun Mirele Ivičević u teatru &TD za sopran i ansambl.

Orguljašica i čembalistica Katarina Javora (Zagreb, 1986.) maturirala je klavir u glazbenoj školi Blagoja Berse (Zagreb) u klasi profesorice Renate Strojin Richter. Na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu je diplomirala orgulje (profesorica Ljerka Očić), čembalo (profesor Pavao Mašić, profesorica Višnja Mažuran) te studij glazbene teorije. Također je završila umjetnički master studij orgulja (koncertni smjer) pri “Universität für Musik und darstellende Kunst”  u Beču u razredu profesora Pier Damiana Perettija, dok je čembalo na istoj instituciji učila kod profesora Emanuela Schmelzera Ziringera. Pohađala je seminare za interpretaciju orguljaške i čembalističke literature u Hrvatskoj i inozemstvu (prof. T. Jellema, M. Sander, N. Laube, H. Fagius, L. F. Tagliavini, Ph. Bossert, A. Zylberajch, J.B. Robin, E. Lebrun i mnogi drugi). Sudjelovala je na natjecanjima HDGPP 2009. godine (natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa), “Ferdo Livadić” u Samoboru 2010. godine, tribina “Darko Lukić” 2013., međunarodno natjecanje “Petr Eben” u Češkoj, a dobitnica je nagrade fonda “Janka Šanjek”. Sudjelovala je u projektu (HR projekt) kao solist, koji je nagrađen posebnom rektorovom nagradom 2010./2011. u sklopu Bienalle-a Zagreb. Kao solist i u ansamblima nastupala je na raznim smotrama i festivalima kao što su: “Orguljaški komorni susreti” u Petrinji, “Bienalle”, “Dani europske baštine” i “Dani židovske baštine” u Zagrebu, “Samoborske glazbene jeseni”, “Petar Nakić” na Rabu,   “Mali festival čembala” u Sisku i Zagrebu, “Orgelkonzerte in Markuskirche”,“Laudes Organi” i “Hietzig” u Beču te “Orgelkonzerten” u Ybbsu te u Parizu i Opavi. Trenutno predaje glazbeno teoretske predmete u glazbenoj školi “Brkanović” u Zagrebu i orguljašica je u župnoj crkvi Sv. Male Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu. 


   

Teštament

testamenat-plakat

6.  listopada 2016. četvrtak

Sati: 20.00

Ulaz: 25.00 kn

Dvorana Učilišta Gospić!

Rezervacija ulaznica na broj: 099/5560 – 039

   
   

Stranica 3 od 24

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting